Email: info@grannyannexe.com
Call Free: 0800 334 5774
Call Free: 0800 334 5774

A new Granny Annexe has been completed in the Somerset area. This annexe is cleverly designed to maximise the internal space, with a large kitchen diner of around 20m2 giving plenty of room for relaxing in the evening, cooking and eating. The annexe is 5 metres across by 8 metres deep, with sliding internal doors. Each room is a good size, and the bedroom has a large en suite wet room.

Focus

Family Care

Project – Somerset

Granny Annexe

Year

2016

Bright and Open

The front of the Granny Annexe has 3 sources for light, those being the gable end glazing, french doors, and a standard window. These 3 sources let in a great deal of light giving a very open and bright feeling to the lounge/dining room of the annexe. A roof lights in the kitchen and bathroom to the west side of the building allow light to flow into the room even until the later hours of the day.

Cottage Feel

We have built this new home for the main homeowners mother, who has fallen in love with her new property, with plenty of space internally she has settled in very well. Especially with the family at the other end of the garden, her new born granddaughter can make daily visits. The home is finished with brick quoins to the corners, white render and a little decking out front these little touches really make the annexe not only feel like a home but look like one to.

All the Essentials

Our granny annexes are fully finished and decorated so when we are finished you can simply move in. Granny Annexe not only build the water-tight structure and foundations but also fit a fully functioning bathroom and a good-sized kitchen.

One of the Warmest Buildings Around

Granny Annexe uses Structurally Insulated Panels (SIPs) to construct annexes and garden rooms. All Granny Annexe SIPs are manufactured individually for your annexe at our Bedfordshire production facility.

Granny Annexe SIPs have a great insulation rating, falling well within UK Government limits. Our U-values are within the upper limits, contributing towards the energy efficiency of the building.

See below for images of the project:

While it is still fresh in your mind, book a no obligation site survey.

Click Here

Other Case Studies